Friday, July 10, 2009

PAS jerit ajak makan roti canai nak ganggu ucapan TPM

Dari Agendadaily.com

Dalam usaha nak wujudkan budaya kempen cara baik-baik di Manek Urai ada juga kalangan ahli PAS yang terus buat perangai.Punyalah busuk hati hingga mereka sanggup menyanyi semata-mata berniat menganggu ucapan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika bertemu penduduk Kampung Budi , Manjor, petang Jumaat.

Mereka mengadakan program kilat di sebuah kedai runcit yang juga menjual minuman kira-kira 50 meter daripada tempat Muhyiddin berucap sebaik sahaja mengetahui lawatan Timbalan Presiden UMNO itu ke kampung berkenaan.

Bagaimanapun, Muhyiddin tidak terganggu dengan perbuatan kurang ajar ahli-ahli PAS tersebut sebaliknya meneruskan ucapan kepada hampir 100 peduduk kampung itu.

Peliknya, program anjuran PAS itu hanya hendak menjemput penduduk kampung yang lalu lalang serta yang menghadiri program anjuran Barisan Nasional (BN) itu untuk makan roti canai.

Dengan menggunakan pembesar suara, pengacara majlis PAS itu menyanyi dan diselang seli mengajak orang ramai datang ke kedai itu makan roti canai.

“Mari, mari...makan roti canai. Yang ada kat depan tu ( program Muhyiddin) mari jugak,” jerit pengacara majlis anjuran PAS tersebut.
Bagaimanapun, hanya beberapa orang penduduk yang dipercayai penyokong kuat PAS dan kanak-kanak dilihat berada di majlis tersebut.Muhyiddin pula dalam ucapannya menjelaskan, masuk syurga atau neraka seseorang itu ditentukan Allah bukan manusia mahupun Mursyidul Am PAS, Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.Sebaliknya tegas beliau, manusia kena berusaha memastikan kejayaan dunia serta akhirat seperti doa muslimin dan muslimat setiap kali sembahyang.“Dunia bukanlah neraka tetapi jadi syurga jika manusia berusaha menuntut ilmu untuk maju di dunia serta akhirat,” katanya merujuk soal perlunya seorang wakil rakyat yang berilmu seperti calon BN, Tuan Aziz Tuan Mat untuk membawa pembangunan di Manek Urai.Katanya, PAS tiada keupayaan membangunkan negara ini termasuk Kelantan dan sebab itu pemimpin parti tersebut hanya pandai menjanjikan syurga jika mengundi PAS.Sambil mengakui persaingan sengit UMNO dan PAS, Muhyiddin berharap semua penyokong UMNO dan BN keluar mengundi menyokong Tuan Aziz pada 14 Julai nanti.“Banyak beza kalau kita menang di Manek Urai. Kalau Nik Aziz tak nak bantu, Pusat boleh bantu penduduk di sini. Kita perlu banyak pembangunan di sini supaya kita boleh gah bila masuk ke kawasan ini,” tegasnya

Bookmark and Share