Monday, February 23, 2009

Gambar Gambar: Ihsan Anak Anwar Ibrahim


Dari link: http://anginperubahan.blogspot.com/2009_01_01_archive.html


Gambar-gambar di atas ini diambil dari link berikut. Gambar yang bertanda bulat adalah Ihsan bin Anwar. Anak kepada Anwar Ibrahim (Pemimpin De Facto PKR, Ketua Pembangkang).


Gambar Ihsan (yang bertanda bulat) sedang berparti dengan rakan-rakannya. Sila renung betul-betul tin yang berwarna biru di atas meja parti itu. Apakah jenis minuman itu?

Gambar Ihsan sedang menghisap sisha. Dulu Ihsan bukan seorang perokok, mengapa Ihsan jadi begitu? Apakah ada faktor-faktor penyebab yang lain? Ihsan juga turut berkawan dengan lelaki-lelaki yang memakai subang. Lihat di gambar, ada dua orang rakan Ihsan yang memakai subang di telinga. Apakah simbolik subang satu di telinga?

Gambar Ihsan yang memakai baju hitam bersama dengan rakannyayang menyelitkan sepuntung rokok di telinga.

Gambar Ihsan sedang makan di Mc Donald. Siapa gadis-gadis di sebelahnya?

Ihsan, paling kanan di hadapan, satu-satu anak lelaki Anwar. Sejak laporan bekas pembantu sulit Anwar, Saiful Bukhari, Ihsan dikatakan telah desak ayahnya menafikan dakwaaan tersebut dengan bersumpah, tetapi Anwar enggan. Ini membuatkan Ihsan kecewa dan tidak hadir dalam semua acara penting politik ayahnya (baca sini) .Apakah kerana kecewa Ihsan berubah sikap?


Reformasi tahun 1998, Azizah dan keluarga begitu bersemangat. Anak lelaki Anwar, di belakang adalah Ihsan. Tetapi tahun 2008, Azizah semacam lemah semangat, Izzah sentiasa risau dan Ihsan menyepikan diri. Ada percanggahan pendapat di kalangan anak-anak Anwar. Apakah ini kerana mereka semua telah besar dan boleh berfikir secara rasional? Izzah juga pernah mahu menampar Ihsan kerana mencabar ayahnya untuk bersumpah. Jika Ihsan berubah sikap, tentunya Wan Azizah yang merana menanggung akibatnya. Salah siapa Ihsan jadi begitu?